Di 16 mar 21 – Webinar: Zonnepanelen – Wat nu?

Stroom op je dakAlles wat je na 14 januari 2021 wil weten over zonnepanelen.
Kwb Weerde organiseert een herhaling van de webinar van 9 februari. Dit met een stevig gevulde informatie-avond over wat er aan de hand is met uw zonnepanelen, digitale meter, batterij en het nakende capaciteitstarief.
Spreker : Reinhart Lahousse
Uitnodiging: 2021 kwb zonnepanelen – wat nu simulator
Inschrijven via deze link
Webinarlink werd vooraf gedeeld onder de ingeschrevenen.

INFO: Luc Janssens
Aanvang: 20u – 21.30/22u

Wat is er aan de hand?

Eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter kunnen dan toch niet tot 15 jaar lang rekenen op een terugdraaiende teller. Het Grondwettelijk Hof vernietigt die regeling. Ingang wanneer gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dit kan een aantal maanden duren vanaf de uitspraak.

Wat zijn de gevolgen van de huidige situatie?

De terugdraaiende teller laat toe het net als batterij te gebruiken door overdag zonnestroom op het net te zetten en ’s avonds kosteloos eenzelfde hoeveelheid elektriciteit weer van het net te halen. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) stelde de gedupeerden meteen een compensatie in het vooruitzicht. Maar maakt die premie het verschil of scheuren mensen met zonnepanelen alsnog hun broek?

Zo 28 mar 21 – Lentewandeling Hagelandse vallei in Holsbeek

Trek uw wandelschoenen of laarzen aan!
Lentewandeling in Hagelandse vallei met Jeannine en Géry.
Een organisatie van femma en kwb Weerde volgens geldende maatregelen. Het  natuurgebied van de Hagelandse vallei is een waterrijke omgeving doorstroomd door de Winge en de Molenbeek.  Het is een zeer gevarieerd en waardevol ecologisch gebied waar allerlei voorjaarsbloeiers de bossen kleuren en waar zeldzame fauna zoals de hazelworm en de kamsalamander voorkomen.
(wandeling van ca 10 km)
We starten om 13.30 u aan de kerk te Weerde
Uitnodiging: 2021 kwb Hagelandse vallei
Inschrijving:Femmaweerde@gmail.com
alle INFO: gery.vancoppenolle[at]telenet.be GSM 0494 560 573
Jeannine Nerinckx  GSM 0472 38 43 89

03, 04, 05 apr 21 – De paashaas is verdwenen

‘De paashaas is verdwenen’ is een leuke en laagdrempelige activiteit voor gezinnen… Een knotsgekke zoektocht naar de paashaas.
Van zaterdag 03 april 10u tot maandag 05 april 18u kunnen jullie de tocht individueel wandelen in jullie eigen bubbel met de smartphone in de hand… Aan het Kerkplein ontdekken jullie het parcours.

Op elk bord vinden jullie een QR-code met telkens een aangepast verhaal volgens de leeftijd (-8 jaar of +8 jaar)
Als jullie die scannen, krijgen jullie een audiofragment van een knotsgek paashaasverhaal te horen en een leuke opdracht. Op het einde van de tocht hebben jullie heel het verhaal beluisterd.

Uiteraard eindigt het verhaal aan ‘Ons Huis’ waar jullie een laatste QR code kunnen scannen voor jullie naar huis gaan… en een bericht nalaten aan de Paashaas. INFO: Bart

kwbweerde: Heel veel voor zeer weinig geld … een bruisende buurt begint hier!