Zo 28 mei 23 – Op stap in natuurgebied “den DORENT”

Informatieve klimaatwandeling in ‘Den Dorent’ onder deskundige
begeleiding van de gidsen van Natuurpunt Zemst. Vooraf inschrijven verplicht via deze LINK voor 21 mei.

Stappen in den DORENT, stappen voor het KLIMAAT en stappen voor KLIMAATRECHTVAARDIGHEID
Tijdens deze wandeling maak je eerst en vooral kennis met de mooie natuur in het natuurgebied den DORENT en wordt er stilgestaan bij het effect van de klimaatverandering op planten en dieren. Alsook aan wijzigingen die optreden in onze natuurlijke omgeving. Er wordt ook geprobeerd om samen na te denken over wat we zelf kunnen doen of bijdragen om de gevolgen in onze directe omgeving te milderen of om de effecten dragelijker te maken.
Het klimaatvraagstuk wordt duidelijk meer en meer een prangend thema, en dit wereldwijd. De opwarming valt nog zeer moeilijk te ontkennen en de verwoestende impact van de weersomstandigheden bij ons maar ook in vele delen van de wereld is volop voelbaar.
Vaak zijn het echter de mensen die de minste verantwoordelijkheid dragen voor de klimaatopwarming, die het hardst getroffen worden, vaak mensen uit de Zuiderse landen. Denken we maar aan de extreme overstromingen en het verdwijnen van vele kustdorpen in Bangladesh of India of de extreme droogtes in Afrika die landbouw stilaan onmogelijk maken en hongersnood veroorzaken . Na de wandeling nodigen wij u dan ook graag uit om in de parochiezaal van Eppegem de mini-tentoonstelling te bezoeken waarbij we met enkele beelden en geluidsfragmenten de impact van de klimaatcrisis op de meest kwetsbaren in beeld brengen . We vestigen daarmee de aandacht op de nood aan wereldwijde klimaatrechtvaardigheid en solidariteit. Wij bieden u daarbij ook graag een gratis drankje aan.
Wie niet gaat wandelen kan deze mini-tentoonstelling de ganse namiddag bezoeken in de parochiezaal.
Kom met ons meewandelen in den DORENT en laat u inspireren door ons verhaal!