Do 22 apr 20 – Presentatie: ‘Vanhetlamgodsgeslagen’

22 april 21 op 19.30u presenteren kwb Weerde & Davidsfonds Elewijt gratis:

Webinar door Dirk Huyghe:  ‘Vanhetlamgodsgeslagen’ – De mythen van het Gentse retabel doorprikt. Het boek is een zoektocht naar de betekenis van de lelijke schapenkop van het Lam Gods.

Over de auteur en Elewijtenaar Dirk Huyghe kon je in de Zemstenaar van januari nog een artikel lezen betreffende zijn pas uitgegeven boek, nu zal hij ook zijn verhaal aan ons doen.

Via link: https://meetme.bit.nl/DFElewijt2021

We bieden dit gratis aan, doch vragen we je deelname op voorhand te melden via: davidsfonds-elewijt@telenet.be
Uitnodiging: 2021 Webinar Vanhetlamgodsgeslagen

Za 08 mei 21 – Zwerfvuilophaalactie rondom Schumanlaan

Kwb-Weerde gaat za 08 mei 2021 de Schumanlaan zwerfvuil vrij  maken. We spreken af aan de glasbollen om 10u. Voor de veiligheid voorzien we fluo hesjes en handschoenen. Tevens voorzien we (voor iedereen die er nog niet beschikt)  wat grijptangen (volwassen en kids) en wat speciale vuilzakken… Wens jij ook bij te dragen tot een proper Weerde, neem dan contact op met: Magda Holvoet

‘Een beperkte oppervlakte gedurende een langere periode proper houden, werkt beter dan een eenmalige, grote opruimactie. Vuilnis trekt immers vuilnis aan. Door systematisch een plaats proper te houden, wordt de indruk gewekt dat deze plaats altijd proper is, waardoor er ook minder (zwerf)afval achtergelaten wordt. Mooie en propere buurten blijven dan ook langer proper.’

Zo 30 mei 21 – Kerkenwandeling Mechelen i.s.m. femma

Mechelen telt 8 mooie, gerestaureerde historische kerken op wandelafstand waaronder de OLV-van Hanswijkbasiliek, OLV van Leliëndaalkerk en de Sint-Romboutskathedraal.
Met een voor jullie samengestelde brochure van de meeste bezienswaardigheden en weetjes, leer je de kerken die opengesteld zijn beter kennen.

Lees verder Zo 30 mei 21 — Kerkenwandeling Mechelen i.s.m. femma

kwbweerde: Heel veel voor zeer weinig geld … een bruisende buurt begint hier!