Di 19 jan 21 – Online cursus ‘Opfrissing wegcode’

Elke online workshop behandelt enkele topics en duurt ongeveer anderhalf uur. We frissen samen en interactief onze kennis van de wegcode op en overlopen de laatste wijzigingen in het verkeersreglement.

Hier alvast een filmpje over hoe deel te nemen aan een ZOOM-webinar. https://youtu.be/yGGIb6SlNQc

Webinar over twee avonden, met verschillende inhoud!
Inschrijven via deze link

De week voor de webinar krijgen jullie van mij de link om deel te nemen. INFO: Luc

Zo 07 Feb 21 – Genieten van trage wegen

Kom jij mee genieten van trage wegen?  Elke maand kiezen we een ander traject. Op 7 februari ontdekken we het Sluistorenpad en Steenpad.
INFO: Magda Holvoet

  • Afstand: +/- 8 km
  • Start plaats: kerkplein Weerde
  • Uur: 14 uur
  • Schoeisel: stevig schoeisel, we komen soms door modderige passages, naargelang het weer
  • Volgens de van kracht zijnde maatregelen: in groep of in groepjes van 2-4 met wat meters tussen.

Do 11 Feb 21 – Webinar Antwerpen 1920: Verhalen van de VIIe OlyMpiade

Jasper Truyens (1984) is socioloog en doctor in de bewegingswetenschappen. Hij was nooit een uitmuntend voetballer, basketbalspeler of marathonloper, waardoor zijn boek zijn olympisch hoogtepunt zal blijven. Met deze publicatie wil hij de enige Belgische olympiade opnieuw de aandacht geven die ze verdient.

Organisatie: Davidsfonds Elewijt met kwb Weerde
INFO: Bart Tanghe
Uitnodiging: 2021 Webinar ism Davidsfonds
Online via : Kwb Weerde | BIT MeetMe Videochat
Onder de deelnemers aan de webinar verloten we één boek twv € 22,50

1 – WEBINAR JASPER

Eén dag na de wapenstilstand op 11 november 1918 belde de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, Pierre de Coubertin, met het Belgisch Olympisch Comité. Hij liet weten de vooroorlogse kandidatuur van Antwerpen voor de organisatie van de VIIe Olympiade in 1920 te willen steunen. Door de korte voorbereidingstijd en geldgebrek werd het een olympiade vol eigenaardigheden. Atleten kregen onderdak in Antwerpse scholen die tijdelijk waren verbouwd. De publieke belangstelling voor de meeste competities viel tegen. Alleen voetbal en boksen konden de Antwerpse bevolking bekoren. Sommige competities vonden ver buiten de stad plaats: zeilen en polo in Oostende, roeien in Vilvoorde, schieten in het legerkamp van Beverlo. Het uitvoerend comité van de VIIe Olympiade was verscheurd omdat de Feesten van Antwerpen de aandacht voor de Spelen wegkaapten. Na de Spelen bleef het Comité Exécutif met een enorme schuldenberg achter. De VIIe Olympiade ging de geschiedenisboeken in dankzij de invoering van de olympische vlag, de eerste olympische eed en de overwinning van de Belgen in de voetbalfinale. Toch zijn er veel meer olympische verhalen. Die bleven tot op heden grotendeels verborgen in archieven, bibliotheken en musea, maar dit boek brengt ze weer aan de oppervlakte.

2 – EXPO BREAKING BOUNDARIES – Sportimonium Hofstade

Als de maatregelen het toelaten…. bezoek dan met ons de bijzondere expo Breaking Boundaries. Honderd jaar geleden organiseerde Antwerpen de Olympische Spelen. Het was de enige keer dat die Spelen in België plaatsvonden. Ontdek het verhaal van de unieke Antwerpse Spelen. Reis door de olympische geschiedenis, en bewonder buitengewone prestaties!

https://www.sportimonium.be/nl/breaking-boundaries

Deze basisexpo zou, volgens info van Sportimonium, nog tot einde juni lopen. Het Japanse thema, is een korte bijkomende module.

Kom alles te weten over de strafste records, de markantste sportfiguren en de grootste doorbraken. We verleggen samen met atleten van toen en nu onze eigen grenzen als Sport- en Olympisch museum. Zoek je eigen grenzen op en meet je conditie met die van olympische atleten van toen en nu. Een tentoonstelling vol sport en spel voor alle leeftijden.

DE ALLEREERSTE OLYMPISCHE SPELEN NA DE WERELDOORLOG!

België was 100 jaar geleden met de Spelen van Antwerpen 1920 mede grondlegger van de Olympische Spelen zoals we die nu kennen.  Ontdek hoe niet alleen ons land maar ook de atleten hun grenzen verlegden tijdens de allereerste Olympische Spelen na wereldoorlog I. Het waren Olympische Spelen met veel ‘eersten en nadien voor altijd’: de allereerste eedaflegging, de allereerste Olympische vlag…

Zo 28 mar 21 – Lentewandeling Hagelandse vallei in Holsbeek

Trek uw wandelschoenen of laarzen aan!
Lentewandeling in Hagelandse vallei met Jeannine en Géry.
Een organisatie van femma en kwb Weerde volgens geldende maatregelen.

Het  natuurgebied van van de Hagelandse vallei is een waterrijke omgeving doorstroomd door de Winge en de Molenbeek.  Het is een zeer gevarieerd en waardevol ecologisch gebied waar allerlei voojaarsbloeiers de bossen kleuren en waar zeldzame fauna zoals de hazelworm en de kamsalamander voorkomen (wandeling van ca 10 km)

We starten om 13.30 u aan de kerk te Weerde;
Uitnodiging: 2021 kwb Hagelandse vallei
alle INFO:

Voor inschrijving mail of bel:
gery.vancoppenolle[at]telenet.be GSM 0494 560 573
Jeannine.nerinckx[at]skynet.be     GSM 0472 38 43 89

kwbweerde: Heel veel voor zeer weinig geld … een bruisende buurt begint hier!